LAMAN BLOG INI DIDEDIKASIKAN KEPADA UMAT ISLAM PALESTIN YANG DITINDAS SEKIAN LAMA DAN JUGA TARAFNYA SEBAGAI BUMI JIHAD UTAMA.ALLAH S.W.T SENGAJA MEMBIARKAN BUMI INI BERGOLAK UNTUK MELIHAT KEPRIHATINAN UMAT ISLAM DALAM MELAKSANAKAN RUKUN JIHAD SEPERTI YANG TERKANDUNG DIDALAM AL-QURAN
BANTULAH RAKYAT PALESTIN DENGAN DOA,DERMA,BOIKOT,PENULISAN,DEMONSTRASI DAN JIHAD AL-QITAL.
"ANDAI API JIHAD TIDAK MENYALA, BARANYA USAH BIAR PADAM"

KARTUN HOLOCAUST

Khamis, April 29, 2010

MENJAWAB TAG CIK FATIN

Saya telah di'tag' oleh sahabat blog Cik Fatin
Terima kasih atas ingatan ini, moga ukhwah berpanjangan.



Jawapan untuk soalan anda:


1.APA YANG ANDA AKAN BUAT BILA ANDA TAHU KAWAN ANDA TIKAM BELAKANG ANDA?

-Saya akan tanya dia" eh kenapa tikam saya? apa yang telah saya lakukan hingga awk/enka/engkau/kau/hang/demo/mu/ sanggup menikam saya?"

-Saya akan harap beliau berubah, kerana saya jenis yang susah memutuskan persahabatan, kerana dia pernah menjadi sahabat saya.sekali bersahabat,terus bersahabat.

2. 6 ORANG DI HATI ANDA?

Semua yg pernah hadir di hati saya adalah mereka yang sentiasa/selalu di hati termasuklah sahabat-sahabat blog. Bersyukur atas kurniaanNya.

3. ANDA RASA ANDA COMEL?

Tidak kot, kerana umur makin meningkat, kecomelan pun hilang, yang timbul hanyalah kematangan sesuai dengan peredaran zaman.

4. SINGLE OR TAKEN?

Sudah berkahwin dan insya'Allah jika ada rezeki akan mendapat cahayamata pertama dalam bulan 6 ini (tolong doakan semoga segala berjalan lancar)

5. BLOG YANG ANDA SUKA?

Semua jenis blog, kerana pengisiannya yang berbeza-beza. Mungkin kita dapat manfaat darinya.

6. ADAKAH BILIK ANDA KEMAS SETIAP HARI?

Sudah tentu ya, kerana saya kini telah mempunyai teman hidup. Teman hidup yang dapat melengkapi kekurangan yang ada

7. LAGU TERAKHIR YANG ANDA DENGAR?

Merah saga (lagu tentang palestin)

8. LAST TEXT MESSAGE

kepada isteri, tanya beliau sama ada mahu makan berger atau tidak.

9. LAST PHONE CALL

Juga kepada isteri, selepas mesej tidak dijawab. Telefon untuk mendapatkan kepastian.

10. HARI TERAKHIR ANDA MENANGIS

Biarlah tersimpan di hati saya sahaja.

11. 5 LIST WARNA KEGEMARAN ANDA

Hijau, biru, coklat, hitam dan putih

BONUS

Pacifist ialah:
-Melayu/islam/pahang
-Berumur 29 tahun

-Bukan lulusan agama, tetapi berminat dengan agama
-Pernah menuntut di sebuah kolej-mengambil jurusan psikologi
-Pernah mengajar di Pusat Pendidikan Khas (untuk mereka yang mempunyai masalah Autisme)
-Meminati bidang Sains Sosial/Sains kemanusiaan (politik, sejarah, psikologi, sosiologi, falsafah)
-Palestin sentiasa di hati
-Bercita-cita untuk berkelana suatu hari nanti

24 ulasan:

relevan berkata...

Salam Pasific..kena tag lagi yer..

blueCITY® berkata...

salam..

semoga saudara dan keluarga sentiasa dibawah lindungan Nya selalu...


salam,

annfrendly berkata...

salam sejahtera..
syukur..bakal menimang cahayamata tidak lama lagi.
semoga segala urusan dipermudahkan dan berjalan lancar. Amin.

Bagus cita-cita hendak ke Palestin..
memang jitu dan waja semangat itu..
semoga tercapai cita-cita itu

shameel Iskandar berkata...

moga sahabat dalam redha-Nya sentiasa.

Selagi nadi berdenyut dan selagi jantung berdegup, kita wakafkan hidup untuk islam.

Cik SHiN~JU berkata...

Salam rodong...
rajinnya jwb tag...
wah,baru nk dpt baby ptama upenyer...
huhuhu..msti tgh excited kan..semoga segala urusan dipermudahkan...Amin..

Pacifist berkata...

salam semua

EnSyed-gitula gayernye

PnBiru-terima kasih, diharap pn pun sama

CikAnn-terima kasih,sy hanya ada jiwa utk diwakafkan

EnShameel-mudah-mudahan,kita hanya milik Allah

Pacifist berkata...

salam kembali CikShinju.
begitulah kita berhubungan,memberi dan merasa.(give n take)
ya, sedang menunggu amanah kedua selepas si isteri.terima kasih.amin..

zulkbo berkata...

salam sahabat..
terima kasih berkongsi biodata
ada setengahnya yang saya dah tahu
he he..kesibukan kerja membataskan koi nak reply entri ni semalam..apapun koi datang ni..he he..tahniah untuk bayi yang bakal lahir..didiklah ia nanti menjadi anak2 yang memperjuangkan islam dan bumi palestin seperti ayahandanya..kenangan anda kenangan lama biarkan dalam lipatan sejarah untuk di jadikan pedoman hari mendatang..jazakumullah..

Fatin Filzah berkata...

Terima kasih sbb sudi menjawab tag saya.

Pernah ambil psikologi?
Mesti pandai psiko orang ni. Hehe.

Isteri adalah amanah Allah.
Semoga tanggungjawab itu sentiasa hidup dalam hati saudara.

Saya suka blog awak sbb membuka mata-mata manusia tentang apa yg kita kdg2 xnmpk, especially psl isu Islam n Palestin.

Teruskan menulis.


Lastly, Terima kasih atas ukhwah ini. :)


Aja aja fighting!!!!!!!!!

akuvision berkata...

Salam ziarah buat kamu, jawapan anda begitu bersahaja namun penuh pengisian, saya suka!


Nokia N8, Telefon Pintar Terbaru

kesehaRian Ra-Kun berkata...

rajin menjawab tag ya ^^

al-mankaraqi berkata...

salam ziarah dan selamat berhujung minggu.......

Nida berkata...

Salam...

Orang Pahang ye... area mana ye.

piewahid berkata...

salam ziarah,
byk info menarik dlm tag ni :)

smoga sgala urusan mnyambut cahaya mata pertama akan berjalan lancar dan jgn lupa kongsi berita dengan kengkawan.

kita doakan yg terbaik, insyaallah...

Razin@Nazrul berkata...

Salam sahabat.. wah, pandai main tag2 ye,hehe..

seronok jugak dapat baca biodata sahabat, hehe..

tahniah kerana akan menjadi bakal seorang bapa tidak lama lagi..

smoga perjuangan kita diteruskan oleh mujahid kecil tersebut,amin..


p/s : singgahan atau lawatan tetap tiap kali sahabat wat new entry,hehe..

Pacifist berkata...

salam semua.

EnZul-sama-sama,terima kasih yg tidak terhingga

CikFatin-sama-sama,terima kasih,bersama kita menyumbang utk kebangkitan Islam

EnAV-terima kasih

EnRa-Kun-terima kasih ya singgah blog saya

EnMan-terima kasih menziarahi ku disini

PnNida-A'ah kuantan phg

EnPie-terima kasih banyak,Amin..

EnNazrul-terima kasih,budaya blog kot.lawat melawat sesama kita

Azrai Ahmad Zamri berkata...

salam ziarah..
rasenya ni 1st time baca tag di laman sahabat..& dapat mengenali siapa Pacifist dengan lebih dekat lg..
latarbelakang minat tu ada lebih kurang cam sy jg =)
m0ga selamat menerima cahaya mata yG pertama

maCy berkata...

waa.. ade bonus..

eh, salam..>.<"

smoge semua selamat~

p/s : maCy nak beger.. ;D

NichKhun berkata...

hehehe datang bawak buah tangan da ney.. waaaa da nak dapat baby ek..
best nye pacifist.. hehehe
terpaksa la kawen cepat2 ney..
jeles2.. hikhikhik

si para para berkata...

pengakuan yg iklas dari hati yg iklas...


palestin kan di miliki lagi...
dengan ketaatan amalan soleh...

madinger berkata...

kena tag lagi ya kawan? :)

pakcik kordi berkata...

semoga slmt mdapat cahayamata...selamat semuanya....amin.....=)

shameel Iskandar berkata...

Palaestin milik umat islam.

TAKBIR....

maCy berkata...

salam.. abg!
beratnya page dia.. dah berape hari maCy tunggu loading nk tggl jejak jari kat shoutbox tapi tenet hari2 pun tak bagi.. jadi, tinggal kat sini je..

maCy dah nak final.. dah kurang nak online.. doakan maCy ye?

jgn lupa sampaikan salam pada kakak.. :)

Related Posts with Thumbnails